Podnosimy kwalifikacje - kurs barmański.
Uczniowie Technikum Hotelarstwa oraz Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych mieli okazję zagłębiać tajniki sztuki barmańskiej na kursie zorganizowanym przez p. Waldemara Szredera a prowadzonym przez p. Jarosława Erdmana. Szkolenie składało się z dwóch części: teoretycznej i praktycznej. W trakcie zajęć młodzież zdobywała szeroką wiedzę oraz umiejętności związane z pracą barmana i co najważniejsze kwalifikacje barmańskie!!! Program szkolenia obejmował zagadnienia takie jak: • obowiązki barmana, kultura pracy i dbałość o własny wizerunek, • podział sprzętu barowego i barmańskiego, rodzaje szkła, miary i receptury barowe, • podstawy miksologii, rodzaje i charakterystyka oraz techniki sporządzania napojów, • zajęcia praktyczne Szkoła w trosce o sukces każdego ucznia dba o podnoszenie kwalifikacji i kompetencji zawodowych. Po ukończeniu kursu uczniowie otrzymają certyfikaty.